Maus Sturmer houdt praktijk in Landgraaf met Helderziende waarnemingen - Contact met overledenen Aurahealing - sinds kort werkt zij ook als dierentolk - communiceren met dieren. Maus geeft consulten in de praktijk, per brief of mail. Mensen kunnen weer verder met hun leven als zij van hun geliefde overledenen een boodschap doorkrijgen. Maus maakt niet alleen contact met overledenen, maar heeft ook helderziende waarnemingen. Het gaat er niet zozeer om wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar dat ik u door mag geven hoe u uw leven nu kunt veranderen, om die mooie toekomst zelf te maken zoals u die u wilt hebben. Daar heeft u meer aan dan te weten hoe de toekomst gaat worden. U maakt namelijk uw eigen toekomst, zowel positief als negatief. Alles wat een helderziende over de toekomst verteld kunt u beinvloeden door toch een andere weg te kiezen en dan is de helderziende in uw ogen helemaal fout, of erger, een oplichter(ster). U heeft er veel meer aan dat u de goede weg weet om uw leven in het nu positief te draaien. Die keuze maakt u zelf. Wilt u dus de verre toekomst weten, kom dan niet naar mij. Wilt u een nieuwe weg horen naar een mooie toekomst en wilt u uw leven nu veranderen, ga dan naar "contact". Tot nu gebruikte Maus zelden haar opleiding Aurahealing, maar net als met handoplegging bij pijn en ziekte, is het nu tijd om hiermee naar buiten te treden. Maus heeft niet de pretentie dat zij ernstige ziekte kan laten verdwijnen, maar pijn verlichten is zeker een van de mogelijkheden. Contact leggen met overledenen is haar specialiteit. Als vertrouwenspersoon help ik u bij het oplossen van problemen. Een consult per brief is mogelijk, (zie contact). Via deze website hoopt Maus u een kijkje te geven in wat een medium-helderziende-vertrouwenspersoon doet. Gooi mij niet weg, er kan een dag komen dat u mij nodig heeft, Dus....... sla mij op in uw favorieten

Menu

 Is je plas ophouden gevaarlijk?

 


Bronnen: gezondvgz.nl, allesoverurologie.nl en AD.nlIedereen moet wel eens zijn plas ophouden omdat er simpelweg geen andere optie is, of omdat iemand niet in openbare gelegenheden kan plassen. Er zijn ook mensen die denken dat regelmatig je plas ophouden goed voor je is omdat het je spieren traint. Maar hoe zit het nu eigenlijk?

Is het ophouden van je plas eigenlijk verstandig of ongezond en gevaarlijk?

Waarom plassen we?
De nieren in je lichaam zuiveren het bloed van de afvalstoffen. Het vocht met afvalstoffen wordt een tijdje opgeslagen in je blaas, totdat je plast en je de blaas leegt. Een essentieel proces in het lichaam dus.

Gemiddeld aantal keren plassen
Per dag produceert een mens ongeveer 1 tot 1 1/2 liter urine afhankelijk van hoeveel iemand drinkt. Deze urine wordt opgeslagen in de blaas en verlaat meerdere malen per dag het lichaam tijdens het plassen. Hoe vaak iemand gemiddeld per dag moet plassen hangt af van onder andere de grote van de blaas, hoeveel iemand drinkt en hoeveel urine iemand per keer loost tijdens een plasbeurt. Gemiddeld plast iemand tussen de 4 en de 8 keer per dag.

Als je erg vaak moet plassen, dan is daar is altijd wel een achterliggende oorzaak voor. De belangrijkste oorzaken van vaak en veel plassen zijn kunnen zijn: bekkenbodemverzakking, overactieve blaas (OAB-syndroom), instabiele of een verzwakte blaas, maar ook een kleine blaas met bijbehorende blaascapaciteit, je moet meer plassen door meer cafeïnegebruik en / of alcoholgebruik. Vaak plassen kan bij de vrouw ook samengaan met het begin of einde van de menstruatiecyclus.

We praten van te weinig plassen wanneer iemand minder dan 500 ml of minder dan 3 keer per dag plast. Dit kan wijzen op een onschuldig tot ernstig probleem. Bij weinig urinelozing is je plas sterk geconcentreerd (en dat zie je terug in zowel de kleur als de geur) en dan is je lichaam niet voldoende in staat om de afvalstoffen te lozen. Weinig plassen kan onder andere veroorzaakt worden door: te weinig drinken, erg veel vochtverlies door braken, diarree of hevig zweten, na het optreden van een shock, bij een verminderde pompwerking van de hartspier en bij nierfalen (nierinsufficiëntie).

Hoe werkt het?
Wanneer de blaas voller raakt dan 500 ml zullen de zenuwreceptoren in de blaaswand zorgen voor de bekende aandrang om te plassen. Als men zich verzet tegen dit plasgevoel dan kun je die aandrang onderdrukken en zelfs eventjes verliezen. Een hulpmiddel daarbij is om van het ene been op het andere been te springen want door te huppen, worden de spieren en zenuwen in het been en de bekkenbodem geactiveerd en door dat aanspannen van de bekkenbodemspieren ontspant de blaaswand, doordat die twee spieren omgekeerd aan elkaar gekoppeld zijn wordt de plasboodschap van de blaas naar de hersenen als het ware geblokkeerd. Desondanks blijft de druk op de blaaswand zich opbouwen totdat je het uiteindelijk niet meer kan volhouden en moet plassen. De blaas van een volwassene kan (in theorie) zo’n 1500 ml urine bevatten, maar de meeste mensen kunnen hun plas ophouden totdat de blaas ongeveer 800 ml urine bevat. In de praktijk wordt de blaas dan ook meestal nooit voller dan deze 800 ml.

Is je plas ophouden gevaarlijk?
Wat ook de redenen zijn dat je je urine lang ophoudt, het is uiteindelijk geen goede oplossing. Er doen zelfs verhalen de ronde dat het goed is om je blaas te trainen om je plas op te houden. Maar dat is helemaal niet goed want het zet een overbodige druk op je blaas. Het met grote regelmaat met een volle blaas rondlopen is niet gezond want in urine zitten afvalstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de binnenwand van de blaas. Daarnaast zorgt het langdurig ophouden van je plas er voor dat de blaas wordt opgerekt. Het gevolg kan een verslechterde functie van de nieren zijn waardoor iemand een grotere kans heeft om infecties op te lopen. Dit alles wordt pas een probleem, wanneer iemand dus zeer regelmatig zijn plas lang ophoudt. Dus één keer lang je plas ophouden is niet gevaarlijk, maar het regelmatig lang je plas ophouden is wel schadelijk voor je lichaam en is ongezond. Daarnaast doen er verhalen de ronde dat een blaas kan springen wanneer deze overvol zit, maar dat is een fabeltje en kan niet gebeuren.