Maus Sturmer houdt praktijk in Landgraaf met Helderziende waarnemingen - Contact met overledenen Aurahealing - sinds kort werkt zij ook als dierentolk - communiceren met dieren. Maus geeft consulten in de praktijk, per brief of mail. Mensen kunnen weer verder met hun leven als zij van hun geliefde overledenen een boodschap doorkrijgen. Maus maakt niet alleen contact met overledenen, maar heeft ook helderziende waarnemingen. Het gaat er niet zozeer om wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar dat ik u door mag geven hoe u uw leven nu kunt veranderen, om die mooie toekomst zelf te maken zoals u die u wilt hebben. Daar heeft u meer aan dan te weten hoe de toekomst gaat worden. U maakt namelijk uw eigen toekomst, zowel positief als negatief. Alles wat een helderziende over de toekomst verteld kunt u beinvloeden door toch een andere weg te kiezen en dan is de helderziende in uw ogen helemaal fout, of erger, een oplichter(ster). U heeft er veel meer aan dat u de goede weg weet om uw leven in het nu positief te draaien. Die keuze maakt u zelf. Wilt u dus de verre toekomst weten, kom dan niet naar mij. Wilt u een nieuwe weg horen naar een mooie toekomst en wilt u uw leven nu veranderen, ga dan naar "contact". Tot nu gebruikte Maus zelden haar opleiding Aurahealing, maar net als met handoplegging bij pijn en ziekte, is het nu tijd om hiermee naar buiten te treden. Maus heeft niet de pretentie dat zij ernstige ziekte kan laten verdwijnen, maar pijn verlichten is zeker een van de mogelijkheden. Contact leggen met overledenen is haar specialiteit. Als vertrouwenspersoon help ik u bij het oplossen van problemen. Een consult per brief is mogelijk, (zie contact). Via deze website hoopt Maus u een kijkje te geven in wat een medium-helderziende-vertrouwenspersoon doet. Gooi mij niet weg, er kan een dag komen dat u mij nodig heeft, Dus....... sla mij op in uw favorieten

Menu

 Glaucoom

 

 

 

 

Glaucoom? Wees er op tijd bij!

 


Een glaucoom is misschien wel één van de bekendste oogziekten van deze tijd. Wanneer een glaucoom niet behandeld wordt dan kan dit tot blindheid leiden en de ontstane schade kan niet meer worden hersteld. Dus wees er op tijd bij! 

Wat is glaucoom?
Glaucoom is één van de meest voorkomende chronische oogaandoeningen waarbij de vezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren gaan. Deze oogzenuwvezels leiden het beeld dat door het oog gevormd wordt naar onze hersenen. Door het verloren gaan van oogzenuwvezels ontstaan er blinde vlekken in het beeld. Deze blinde vlekken worden ook wel ‘gezichtsvelddefecten’ genoemd. In Nederland zijn 100.000 glaucoompatiënten bekend. Daarnaast zijn er minstens evenveel mensen die glaucoom hebben, maar dit nog niet weten.

Als glaucoom niet wordt behandeld, kan het tot blindheid leiden. De schade die al is ontstaan kan helaas niet worden hersteld. Vroege opsporing is dan ook heel erg belangrijk. Door de behandeling in een vroeg stadium te starten, kan schade aan het gezichtsveld worden beperkt of verergering worden vertraagd.

Soorten glaucoom
Er worden verschillende typen onderscheiden. De meest voorkomende vorm is de primair openkamerhoekglaucoom. Hierbij ontstaat er schade aan de oogzenuw door een verhoogde oogdruk.

Glaucoom kan ook ontstaan als gevolg van andere problemen met de ogen. Dan moet je denken aan verwondingen, ontstekingen, tumoren, afsluiting van een bloedvat, andere oogziekten of oogafwijkingen. Men spreekt dan van secundair glaucoom.

Bij acuut glaucoom zijn de symptomen heel duidelijk. Een plotselinge ernstige verhoging van de oogdruk gaat dan gepaard met wazig zien, een rood oog, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Deze symptomen worden veroorzaakt doordat de oogdruk zeer hoog is. Acuut glaucoom vereist snelle behandeling om schade aan de oogzenuw te voorkomen. Het komt meestal voor bij ouderen met een sterke positieve (vergrotende) bril.

Bij baby’s, kinderen en jonge volwassenen kan men soms een aangeboren vorm van glaucoom aantreffen. Meestal is er dan sprake van een aangeboren afwijking in de ontwikkeling van het afvoersysteem voor het inwendig oogvocht. Dit noemen we het juveniele type en is vrij zeldzaam.

Wat is de oorzaak?
Achter de exacte oorzaak van glaucoom in men nog niet. Echter, bij de meest voorkomende typen speelt een verstoring van de afvoer van het kamerwater in het oog wel een rol. De verhoogde oogdruk die daardoor ontstaat, beschadigt de oogzenuw. Bij een blijvend verhoogde oogdruk sterven de oogzenuwvezels langzaam af en dat zorgt voor die blinde vlekken die zo kenmerkend zijn voor deze oogziekte. Maar glaucoom kan ook ontstaan bij een normale oogdruk. Dit wordt dan normale oogdruk glaucoom (normal tension glaucoma) genoemd. Hoewel een verhoogde oogdruk niet automatisch betekent dat je deze ziekte ontwikkelt, is het wel een teken datje risico loopt.

Wanneer loop je het risico glaucoom te krijgen?
• Wanneer er iemand in je familie glaucoom heeft
• Wanneer je een verhoogde oogdruk hebt
• Wanneer je ouder bent dan 40 jaar
• Wanneer je sterk verziend of bijziend bent
• Wanneer je van Afrikaanse of Aziatische afkomst bent
• Wanneer je last hebt van afwijkingen van de bloedvaten bij of in je oog.

Behandeling is noodzakelijk
Zodra je vermoedt dat je glaucoom hebt ga dan direct naar je huisarts en laat je behandelen. Wanneer je dat niet doet dan neemt de grootte van de blinde vlekken vanzelf toe. Je loopt zelfs het risico dat de scherpte van het zicht vermindert.

Op dit moment is de enige behandeling voor glaucoom het verlagen van de oogdruk. Daarmee kan in de meeste gevallen een verdere verslechtering van het zicht worden voorkomen. De schade die al aan het zicht is ontstaan kan niets meer gedaan worden. Glaucoom wordt in eerste instantie meestal behandeld met oogdruppels die de oogdruk verlagen. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar waardoor de arts voldoende keuze heeft om de medicatie op jouw persoonlijke situatie aan te passen.

Als oogdruppels de oogdruk niet voldoende verlagen, kan bij sommige patiënten een lasertrabeculoplastiek uitgevoerd worden. Hierbij wordt het afvoersysteem van het oogvocht met behulp van laserlicht wijder gemaakt. Tenslotte kan een oogdrukverlagende operatie gedaan worden. Men spreekt dan van een filtrerende operatie of trabeculectomie. Hierbij wordt er een gaatje in de wand van het oog gemaakt. Het inwendige oogvocht heeft daarna een extra afvoermogelijkheid gekregen.

Wees er dus op tijd bij!
Schade aan het oog door glaucoom kan dus niet meer worden hersteld. Wanneer je het idee hebt dat je glaucoom hebt dan raden wij je aan snel naar je huisarts te gaan omdat de behandeling dan zo vroeg mogelijk gestart moet worden. Ben je ouder dan 45 jaar? Laat dan je ogen eens per twee jaar onderzoeken. Wanneer glaucoom in je naaste familie voorkomt dan is het advies zelfs om je ogen ieder jaar te laten controleren.

Vroege opsporing is dus erg belangrijk omdat met een tijdige behandeling in een vroeg stadium de schade kan worden beperkt of de vooruitgang ervan worden vertraagd. Onbehandeld kan deze oogaandoening tot slechtziendheid of zelfs blindheid leiden.