Maus Sturmer houdt praktijk in Landgraaf met Helderziende waarnemingen - Contact met overledenen Aurahealing - sinds kort werkt zij ook als dierentolk - communiceren met dieren. Maus geeft consulten in de praktijk, per brief of mail. Mensen kunnen weer verder met hun leven als zij van hun geliefde overledenen een boodschap doorkrijgen. Maus maakt niet alleen contact met overledenen, maar heeft ook helderziende waarnemingen. Het gaat er niet zozeer om wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar dat ik u door mag geven hoe u uw leven nu kunt veranderen, om die mooie toekomst zelf te maken zoals u die u wilt hebben. Daar heeft u meer aan dan te weten hoe de toekomst gaat worden. U maakt namelijk uw eigen toekomst, zowel positief als negatief. Alles wat een helderziende over de toekomst verteld kunt u beinvloeden door toch een andere weg te kiezen en dan is de helderziende in uw ogen helemaal fout, of erger, een oplichter(ster). U heeft er veel meer aan dat u de goede weg weet om uw leven in het nu positief te draaien. Die keuze maakt u zelf. Wilt u dus de verre toekomst weten, kom dan niet naar mij. Wilt u een nieuwe weg horen naar een mooie toekomst en wilt u uw leven nu veranderen, ga dan naar "contact". Tot nu gebruikte Maus zelden haar opleiding Aurahealing, maar net als met handoplegging bij pijn en ziekte, is het nu tijd om hiermee naar buiten te treden. Maus heeft niet de pretentie dat zij ernstige ziekte kan laten verdwijnen, maar pijn verlichten is zeker een van de mogelijkheden. Contact leggen met overledenen is haar specialiteit. Als vertrouwenspersoon help ik u bij het oplossen van problemen. Een consult per brief is mogelijk, (zie contact). Via deze website hoopt Maus u een kijkje te geven in wat een medium-helderziende-vertrouwenspersoon doet. Gooi mij niet weg, er kan een dag komen dat u mij nodig heeft, Dus....... sla mij op in uw favorieten

Menu

 

Hoe fotografeer je vuurwerk?

 1. De omgeving
  Oké, we blijven toch een beetje bij natuur en landschap. Wat is vuurwerk zonder mooie omgeving? Kies van te voren een goed standpunt uit. Het is verleidelijk om bij het afsteken zelf te gaan staan, maar daarmee wordt het een stuk lastiger de omgeving in je beeld te betrekken. Een stadspark of stadsrand is misschien wel een betere plek. Kies een boom, maak gebruik van een fraai verlichte skyline of uitgelicht bouwwerk. Nog mooier, maak gebruik van water, dat de kleuren van het vuurwerk reflecteert.
 2. Statief
  Hoewel vuurwerk op het moment van afgaan erg fel is, verdient het de voorkeur te werken vanaf statief. Daarmee wordt het mogelijk langer te belichten, waardoor ook de omgeving zichtbaar wordt.
 3. Instellingen
  Stel allereerst manueel scherp en laat de camera daarop scherp gesteld staan. De autofocus kan door de lichtflitsen gemakkelijk in verwarring worden gebracht. Ook de sluitertijd, ISO (100 tot 400) en het diafragma stel je manueel in. De keuze van het diafragma wordt mede bepaald door het standpunt. Is alles ver weg, dan volstaat f/5.6. Heb je daarentegen veel voorgrond dichtbij, knijp het diafragma dan naar bijvoorbeeld f/8. De sluitertijd is afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht en de hoeveelheid vuurwerk, maar ook van de sfeer die je wil bereiken. Vergelijk het met stromend water, met korte sluitertijden bevries je iedere beweging, met lange sluitertijden vervaagt alles. Met vuurwerk is het niet anders. Maak desnoods eerst enkele testfoto’s en laat de instellingen vervolgens staan. Dan blijft het verder een kwestie van heel veel foto’s maken. Fotografeer je in een stedelijke omgeving, dan is het verstandig de witbalans aan te passen naar 3000 tot maximaal 4000 Kelvin, aangezien je omgeving anders wel heel erg oranje wordt.
 4. Denk om je lens
  Nee, dan bedoelen we niet oppassen voor rondvliegende pijlen. We hebben het hier over de weersomstandigheden. De jaarwisseling dreigt niet overal droog te gaan verlopen. Regent het, bescherm de camera daar dan tegen en hou / poets de lens droog. Daar waar het niet regent moet je bedacht zijn op condensvorming. Ook hier geldt, hou de lens schoon.
 5. Veiligheid voor alles
  Hoe mooi vuurwerk ook is, ongevaarlijk is het niet. Hou afstand en hou je omgeving in de gaten.