Vogels, Beverrat

Menu

 De Beverrat en andere dieren en vogels tijdens een

Fietstocht langs de Worm 2017-04-02

Klik op de foto om alle foto's tebekijken en klik op de Beverrat om het filmpje van de Beverrat op YouTube te zien

               

Vandaag 64.6 km. gefietst langs de Worm en de Ruhr in Duitsland, even bij ons over de grens. Prachtig fietsweer en nauwelijks wind. Als eerste vliegen 3 Vlaamse Gaaien over mijn hoofd. Te vlug om bij de camera te kunnen, verdwijnen ze in het bos aan de overkant van de Worm. De bomen staan overal in bloei met een verscheidenheid aan kleuren, terwijl in de verte de kerkklokken luiden dat de dienst is afgelopen. Ik geniet. Buizerds vechten om hun vrouwtjes in de lucht. De foto's zijn niet al te scherp door de grote afstand, maar ik laat toch zien hoe fel ze zijn. Vogeltjes onderweg zie ik op jacht en ook de hazen laten zich niet onbetuigd en vechten om het vrouwtje te mogen paren. Ook de eenden laten zich niet onbetuigd. 

Op gegeven moment ben ik de weg kwijt doordat het fietspad is opgebroken en verwijzingenonduidelijk zijn. Een vrouw wijst me de weg door een stukje mee te rijden. Ik kom nu in een gebied langs de Ruhr, waar ik nooit eerder ben geweest. Een totaal andere omgeving. Het is in de buurt van Heinsberg en het wordt tijd dat ik weer richting huis rij. 

Op de terugweg zag ik in een kleine inham een Beverrat. In eerste instantie dacht ik dat het een echte bever was. Twee zwanen hielden hem in de gaten en een gans. Zodra hij te dichtbij kwam vielen ze naar hem uit en vluchtte hij de kant op. Ik had nog nooit zo'n grote rat gezien en dacht in eerste instantie aan een Bever. Wist niet eens dat zulke grote ratten bestonden. Had weleens gelezen dat een rat een baby was aangevallen en vroeg me toen al af hoe dat mogelijk was. Nu ik deze stond te filmen en fotograferen op nog geen 2 meter afstand, kan ik daar wel een voorstelling van maken. De filmpjes en foto's zijn vanuit de hand gemaakt